Spørgsmål til level 2

Posted in Om Kidsvolley

Spørgsmål: Hvis bolden gribes som baggerslag, skal der så kastes over med baggerslagskast?
Svar: Gribes bolden over hovedet, må den gerne føres ned og kastes over med et baggerslagskast. Gribes bolden med et baggerslag, må den ligeledes føre op til et smashkast. Når det er sagt, så vil vi pågege, at den naturlige bevægelse og det indlæringsmæssige korrekte er, når man griber med baggerslag, så kaster man over med baggerslagskast.

Spørgsmål: I reglerne står der, at bolden skal kastes over med et finger-, bagger-, eller smashkast. I de kampe, jeg har set, er det ikke alle hold, der gør det. Skal der dømmes for det, når en spiller kaster bolden over med en indkastlignende bevægelse?
Svar: Her skal vi nok huske på, hvad de overordnede mål med spillet er. Det er IKKE at holde os strengt til reglerne. Det vil være mod intentionerne at dømme for det, hvis det er en enkelt spiller eller et helt hold der ikke magter eller har lært at udføre et korrekt kast. Det vil være pædagogisk rigtigt at fortælle det efter kampen og i den efterfølgende træning vise og træne i, hvordan et korrekt kast udføres.
På den anden side er det vigtigt, at spillerne lærer de rigtige volleyballbevægelser, der jo ligger i at lave korrekte finger-, bagger-, og smashkast. Magter begge hold de rigtige kastebevægelser vil jeg dømme for ukorrekt kastede bolde.

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her