Forløb 2

Posted in Uncategorised

Opvarmning

Opvarmning med aviser:

• Løb over, ud og ind mellem aviser, som er lagt ud. Øvelsen, som opøver den almene løbefærdighed, kan udvikles ved at ændre løbetempo og afstand mellem aviserne. Ved at stille forskellige opgaver omkring løbeform/måde, vil øvelsen ligeledes få tilført skabende indhold. Dette gælder også ved eksempelvis at lade eleverne løbe parvis eller i grupper. Ved det sidstnævnte vil øvelsen få en funktion omkring det at opøve samarbejdsevnen.

• Hver elev er forsynet med en avis og de løber rundt blandt hinanden. Hver gang en elev møder en anden, skal denne give avisen til vedkommende. Øvelsen kan udvikles ved at variere tempo og afstand, samt ved at tildele forskellige opgaver omkring det at aflevere avisen på forskellige måder.

• Stafetløb med en avis som depeche. Enten som "lige-ud-stafet" eller som "rundbanestafet". Øvelsen, som indfører begrebet skifte, og det at være afhængig af hinanden og dermed oplæring til samarbejde, kan udvikles ved at variere løbet, tempo, afstand og antal skifter, samt stafetform. Øvelsen opøver endvidere den almene løbefærdighed.

• Løbe frit omkring og spille med sammenkrøllet avis. Øvelsen tilgodeser en stimulering af elevernes fantasi, bevægelse, koordinationsevne, samt kombinationsevne. Øvelsen udvikles ved at indlægge bevægelsesopgaver. Ved at lade eleverne arbejde parvis eller i små grupper, kan de øve samarbejde. Man kunne lade eleverne skabe et spil på grundlag af avisen.

• Hækkeløb over aviser. Øvelsen kan udvikles ved at variere afstand og tempo, samt ved at lave grøften bredere. Øvelsen tilgodeser styrkelse af elevernes almene løbefærdighed, samt deres rytmesans i forbindelse med at løbe over hække.

• Spring over aviser på forskellig måde ved afsæt med henholdsvis højre ben, venstre ben, samlet og vekslende afsæt. Øvelsen, som opøver den almene springfærdighed, kan udvikles ved at ændre på antallet af aviser, afstanden mellem disse samt springtempoet. Ved at lade eleverne arbejde par– eller gruppevis sammen, opøves de til samarbejde.

Fingerslagsøvelser op ad væg (I kan bruge forskellige bløde bolde, hvis I ikke har volleybolde til alle)
Se fingerslaget her
·Bolden holdes i rigtig fingerslagsstilling. Bolden kastes op mod væg
·Fingerslagsstilling. Bolden kastes op mod væg og gribes i rigtig fingerslagsstilling
·Bolden spilles op ad væg, fingerslagsdribling osv.
·Bolden spilles op ad væg
·Bolden spilles op ad væg, afstand ca. 1-3 meter

Fingerslagsøvelser mens du går (I kan brug forskellige bløde bolde, hvis I ikke har volleybolde til alle)
·Alle elever på 1 banehalvdel, fingerslag under bevægelse
·Samme øvelse på mindre og mindre område
·Samme øvelse, eleven der taber bolden, går ud
·Fra sidelinje til sidelinje, bold skiftevis højt og lavt
·Samme, med halv drejning af kroppen
·Samme, mens spilleren bevæger sig baglæns

Fingerslagsøvelser over nettet
·Den ene spiller fingerslag. Den anden fingerslagsgribning og kaster tilbage
·Den ene spiller fingerslag over nettet, makker griber bolden og kaster tilbage med underhåndskast, den anden spiller fingerslag. Byt efter 10-15 fingerslag
·Den ene spiller fingerslag over nettet – fingerslagsdribling – fingerslag retur til makker, der laver fingerslagsdribling, fingerslag til makker osv.
·Bolden spilles med fingerslag over nettet

Spil level 3 -Se regler her

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål som I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

·Hvad er nøgleordene til fingerslaget (skål, spil bolden foran panden og over hovedet, tommelfingrene og pegefingre danner en trekant)

·Hvad er fordelen ved at stå i "rombeform" i stedet for i firkant? (Man får en spiller i begge sider, der kan spille bolden over 3. gang)

·Hvad skal I tænke på, når I skal spille 2. bolden? (Kaste præcist, så det er nemt for medspillerne at spille bolden over nettet)

 

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her