Forløb 3

Posted in Uncategorised

Nordenvinden og søndenvinden
To elever er nordenvind, en er søndenvind. De, der er nordenvind, skal "fastfryse" så mange som muligt ved at røre dem. Søndenvinden befrier de "stivfrosne" ved at give dem et klap i hånden.

Gribe- kastehævningen
Gribe- kastehævningen er jo ikke nogen egentlig volleyballteknik, men kun et redskab på level 3 til at skabe flow i spillet. Alligevel giver det rigtig god mening at øve det. For det første fordi der en række bevægelsesmønstre og taktiske elementer, der har en direkte overførselsværdi til hævningen og for det andet, fordi man i en kampsituation kan bliver dømt for et forkert kast.
Gribe- kastehævningen er også medvirkende til, at der på det tekniske niveau eleverne har i den alder, kan laves flere komplekse øvelser hvor baggerslag og smash indgår.
Se gribe- kastehævning her

Øvelser til gribe-kastehævningen
4 elever på en bane. 4 elever kaster på skift bolden med gribe-kastebevægelser. En elev starter og kaster bolden i vejret med gribe- kastehævning og løber tilbage. Næste elev løber ind og griber bolden og med gribe- kastehævning kaster den i vejret osv.

gribe- kastehævning

Du kan få nye variationer af øvelsen og gøre øvelsen sværere eller lettere ved at:
-2 grupper konkurrerer mod hinanden. Hvem holden længst bolden i luften?
-Hvilken gruppe når første grebet 30 bolde?
-Når bolden er kastet ud og rør sidelinjen og tilbage
-Når bolden er kastet lægger man sig maven på linjen og tilbage
-Når bolden er kastet hopper man 3 gange på linjen og tilbage
-Når bolden er kastet sprinter man rundt om en medspiller og tilbage

Grupper på 3 eller flere.
-Læreren eller en elev kaster et underhåndskast til eleven ved nettet. Eleven griber bolden, drejer sig i spilretningen og i samme bevægelse kaster den videre til eleven på pos. 4. Bolden spilles med fingerslag eller smash over nettet til den ventende elev, der griber bolden. Eleven, der har grebet bolden, lægger den i boldvognen og går bag rækken. Eleven, der har spillet bolden over nettet, løber ned og bliver ny griber. Husk at bytte eleven der laver gribe-/kastehævning.

kaste- gribehævning 2

Småspil som øvelser til level 3
-To elever på hvert hold – eleverne på det ene hold kaldes A og B. Når bolden kommer over nettet, griber elev A bolden. Elev B løber til nettet . Elev A kaster til B der griber bolden. B kaster til A der er løbet til nettet og A spiller fingerslag over til det andet hold. Det samme sker på det andet hold.


Variation
-To elever på hvert hold – spillerne på det ene hold kaldes A og spiller B. Når bolden kommer over nettet, spiller A eller B baggerslag eller fingerslag. Den, der ikke spiller bolden, løber til nettet og griber den. Eleven kaster nu bolden, og den elev, der lavede det første slag løber til nettet og spiller bolden med et volleyballslag over nettet. Det samme sker på det andet hold.

Spil level 3 -Se regler her

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål som I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

-Hvad er nøgleordene til gribe- kaste hævningen (ryggen til nettet, når bolden modtages skal ryggen vende mod nettet, to hænder, grib bolden med begge hænder, på siden, hænderne er på siden af bolden, fødderne skal pege i den retning bolden skal spilles, kast primært med hænderne og ikke så meget med armene, bolden kastes i en glidende bevægelse, hurtig klar efter kastet.)

-Hvordan kan I forbedre samarbejdet, når I spiller kamp? (Ved at sige "jeg har", når man vil tage bolden, heppe på hinanden, sige hvem man kaster bolden til)

         

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her