Forløb 4

Posted in Uncategorised

Kong Rolf og hans kæmper
En er Kong Rolf, som fører sine "kæmper" rundt i salen på 1 række. Alt hvad Kong Rolf gør, skal hans mænd også gøre. Der kan være flere rækker med hver sin Kong Rolf. Alle skiftes til at være Kong Rolf. Man kan lege denne leg med musik til (opvarmning) eller med hallen fyldt med redskaber.

Serve øvelser
-Eleverne er sammen i grupper på 3. En bold pr. gruppe. Eleverne stiller sig i række med front mod væggen i en afstand på ca. 2½ meter. Serv op ad væggen.
-Den første elev server bolden mod væggen, den 2. griber og server, den 3. griber og server, osv. Hvem kan lave en serie på 10? Hvilken gruppe har først grebet 30 bolde?
-Efter serven løber man ind og rør væggen og går bag rækken.
-I stedet for at gribe laver man et baggerslag og griber. Det gør man kun, hvis man magter det. Det giver 2 point at spille baggerslag og gribe bolden og 1 point at gribe uden baggerslag. Hvilken gruppe får først 30 point
-Et hold på hver side af nettet. Placer 5 kegler eller 5 hulahopringe på hver side. Placer hvert hold i 2 rækker i den afstand hvor fra der skal serves. Hvem har efter 3 - 5 minutter væltet kegler eller flest hulahopringe
-Læg 10-15 hulahopringe på den ene side af nettet. Lav et antal grupper af 3 eller 4 elever. Vælg den afstand der skal serves fra og passer til elevernes færdigheder. Når man rammer ned i en ring, må man hente ringen ned til sin gruppe. Hvem har efter eksempelvis 5 minutter flest ringe.
-Man må kun tage en ring, når man har servet 3 bolden inde i ringen. 

Småspil
-1 kaster baggerslagskast til 2, der med gribe- kastehævning kaster tilbage til 1, der med fingerslag spiller til elev 4. Elev 4 griber bolden og med baggerslagskast kaster til elev 3, der med gribe- kasthævning spiller til 4 der med fingerslag spiler til 1. Osv.

Du kan få nye variationer af øvelsen og gøre øvelsen sværere eller lettere ved at:
-1 og 4 modtager nu med baggerslag.
-Elev 2 og 3 skal nu kaste bolden bagover, så der skal mere bevægelse på elev 1 og 4

 

småspil øvelser

Elev 1 sætter bolden i gang med en underhåndsserv eller et baggerslagskast. Eleven der ikke modtager bolden (3) løber til nettet. Elev 2 modtager med baggerslag op til 3, der med gribe- kastehævning spiller 2, der med fingerslag spiller bolden over nettet til 4 eller 1.

Du kan få nye variationer af øvelsen og gøre øvelsen sværere eller lettere:
-For at gøre øvelsen lettere kan der i stedet for at modtage med baggerslag, gribes og kastes frem til nettet. Ligeledes kan der i stedet for at spilles over med fingerslag spilles over med et fingerslagskast.
-Eleven der skal lave gribe- kastehævning skal nu kaste bolden bagover.

 småspil øvelse

Bedst af 4. Level 3. Grupper på 2.
Der spilles 2 mod 2. på level 3. Der spilles 4 kampe til 7 point, og ved hver kamp får man en ny makker. Hver elev tæller sine egne point, Hvis sættet ender 5-2, får vinderen 5 point og taberen 2 point.
Der kan spilles mange kampe langs nettet. Der kan evt. spilles på halv bane.

King of Court. Level 3. Grupper på 2, 3 eller 4
Der er 2, 3 eller 4 elever på et hold. Et hold på hver sin side af nettet og et hold uden for banen. Man kan kun vinde point på banehalvdel A. Når man taber bolden, kommer man på banehalvdel B. Hvis man taber bolden på banehalvdel B, går man ud af banen og erstattes af det ventende hold, der står klar ved bane B.

king of court

Spil level 3 -Se regler her

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål som I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

-Hvad er nøgleordene til serven? (Stå i god balance med venstre fod (højrehåndet) eller højre fod (venstrehåndet) forrest, bolden holdes i modsatte hånd end der serves med foran hofte, bøj i benene og numsen bagud, sving armen frem som et pendul, ram bolden med knyttet hånd, når bolden er ramt fortsættes bevægelsen med et skridt ind i banen)

-Hvad kaldes de slag I primært bruger, når I spiller level 3? (fingerslag, baggerslag, serv, gribe- kaste hævning evt. smash)

- Kan I finde "huller" på modstanderens side, hvor det vil være smart at spille bolden, hvis I skal vinde? (I midten foran, og lange bolde i begge sider ved baglinjen)

 

 

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her