forløb 1

Posted in Uncategorised

Opvarmning
Lad eleverne stå for opvarmningen, hvor de selv finder på øvelser og lege.

Men her en ide:
Baggerslags fangeleg
Alle elever har en bold. 2-4 elever er fangere. Alle spiller baggerslag til sig selv. Fangerne prøver at spille bolden hen på en af de andre. Bliver man ramt, er man død. Både fangere og spillere må kun bevæge sig, mens de holder bolden i luften. Når man holder bolden i hænderne, skal man stå stille.

Baggeslagsøvelser
Se baggerslaget her
Baggerslagsstafet med 3 elever i hver gruppe. 2 elever står med bolden på den ene baglinje, den sidste elev står på den anden baglinje. Der startes altid der, hvor der er 2 elever. Der spilles med baggerslag til sig selv ned til den anden baglinje. Der afsluttes med at spille et baggerslag, der gribes. Derefter ned til den anden baglinje. Falder bolden undervejs, skal den tilbage til startpunktet. Ved elever på level 2 kan man lave andre regler. Den må falde 2 gange, gå 4 skidt baglæns og start etc. Hvilken gruppe når først at bringe bolden frem og tilbage 10 gange?

Kan også laves med flere elever.

baggerstafet

2 elever står overfor hinanden på hver sin sidelinje eller baglinje. Den første bringer bolden hen til en medspiller, mens der spilles baggerslag til sig selv, sprinter tilbage, medspilleren bringer bolden tilbage igen, osv. Man er derfor nødt til at sprinte hurtigt tilbage for at kunne modtage bolden igen.

Kan også laves med flere elever, hvor man skiftes til at spille bolden.

Volleyrundbold
Øvelsen minder om almindelig rundbold.

Der er et hold i marken i servemodtagningsopstilling med en elev stående på en skammel og et hold inde, der står klar til at serve.
Holdet, der er inde, server. Den servende elev skal nå punkterne a,b,c,d eller e, inden der er modtaget op til eleven på skamlen, der så råber stop. Eleven på skamlen må ikke forlade den, og modtages skævt, skal de andre elever på holdet med volleyballslag spille til skamlen.
Der byttes ved 3 "døde". De "døde" går bag rækken og fortsætter spillet. Man dør også ved servefejl.
Indeholdet får point, når de når banen rundt.

volleyrundbold

Smash øvelser
Se smash her
Skridtrytme trænes: venstre, højre, venstre, stå.

En elev på den ene side af nettet, en elev på den anden side af nettet. Kast bolden op med begge hænder og slå bolden på den nordlige halvkugle så den ryger stejlt i gulvet og under eller over nettet (Brug håndledet). Eleven på den anden side griber bolden og kaster bolden op med begge hænder og slår bolden på den nordlige halvkugle osv.

En elev ved nettet kaster med underhåndskast bolden op til makkeren, der stående slår bolden over. På modsatte side gribes bolden og kastes frem til makkeren, der med underhåndskast lægger op til smash osv.
8-9-1

Læreren eller en elev står ved net. En række bag ham med bolde og 2 rækker bag ca. 4 skridt fra nettet. Læreren eller en elev kaster henholdsvis bolde til den ene række og den anden række. Eleverne løber frem med rigtig tilløb og smasher bolden over nettet.

8.9 2

Spil teen 1 eller teen 2
Se regler til teen 1 her
Se regler til teen 2 her

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

-Hvad er nøgleordene til baggerslaget? (afslappede og let bøjede ben, hænderne samlede med parallelle tommelfingre, der peger mod gulvet, strakte arme med stor "plade", skuldrene løftet op, krum ryg, skuldrene mod spilretningen, bolden rammes mellem albueledet og håndroden)

-Hvad er nøgleordene til smash? (skridtrytme: venstre, højre-venstre, der springes på to ben, begge arme trækkes tilbage, begge arme sviges aktivt frem, bolden rammes med stor åben hånd, slagarmen fortsætter sin bevægelse ned langs hoften)

-Hvad skal I tænke på, hvis I vil hæve en god bold til en medspiller? (Hæv bolden højt, så man kan nå at tage tilløb)

-Forklar reglerne på teen 1 (2. berøringen må gribes, der skal spilles 3 gange)

-Forklar reglerne på teen 2 (ingen bolde må kastes eller gribes, der skal spilles over nettet med et volleyball slag efter1., 2. eller 3. berøring)

 

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her