Forløb 2

Posted in Uncategorised

Opvarmning
Lad eleverne stå for opvarmningen, hvor de selv finder på øvelser og lege

Men her en ide:
Finsk rundbold
2 hold med 4 elever på hvert hold. Der spilles på badmintonbanen med et hold på hver banehalvdel.
Det ene hold gør sig klar til at modtage bolden med et baggerslag. Efter bolden er modtaget, skal den gribes af en medspiller, der med det samme stiller sig med spredte ben. De andre elever på holdet, skal skynde sig bag, den der har grebet bolden og sprede benene, så bolden kan trilles gennem alles ben. Når det er sket, skal den bagerste spiller hurtigt løbe over på modstandernes baglinje med bolden og sige stop!

Det andet hold starter med at serve bolden over nettet. Efter serven skal de andre elever fra holdet ligge på en række på baglinjen med ca. en meter mellem sig. Når serverne har servet bolden over nettet springes over alle elever frem og tilbage i rækken, indtil bolden bringes til baglinjen af en fra det andet hold. 
Man skal tælle, hvor mange gange man kan nå at hoppe gennem rækken. Når alle på holdet har servet tælles antal rækker sammen, og man husker tallet.

Rollerne byttes, så det modsatte hold server.

Det hold der har sprunget over flest gange har vundet.

Baggerslags- og fingerslagsøvelse. Sammen 3 og 3
Elev 1 spiller fingerslag til elev 3. Elev 3 modtager med fingerslag/baggerslag til elev 2. Elev 2 hæver til elev 3, der spiller bolden over nettet til elev 1 med fingerslag. Elev 3 løber under nettet og modtager bolden fra 1. Elev 2 løber ned på elev 3's gamle plads og gør sig klar til at modtage bolden osv.

fingerslag-baggerslag

Baggerslag-modtagnings øvelse. Sammen 3 og 3
Elev 1 og 3 har en bold hver. Elev 2 skal servemodtage. Elev 1 kaster en bold med underhåndskast til elev 2, der modtager til 3. Når elev 1 har servet, trilles elev 3's ekstra bold med det samme til elev 1. Der roteres efter 10 kast.

Variation: Elev 1 rykker længere tilbage på banen.
Variation: Elev 1 server med overhåndsserv.
Variation: Elev 3 hopper op og kaster bolden over nettet til 1.

baggerslag modtagning

Overhåndsserv
Sammen 2 og 2
-Stå med en afstand på ca. 6 m. og serv bolden til hinanden. Her øves den rigtige teknik/bevægelse..
-En elev på hver side af nettet. Serverne server bolden mod den anden elev, der forsøger at gribe den, og derefter server bolden tilbage til makker, der gør det samme.
-En elev på hver side af nettet. Serverne server bolden til den anden elev, der modtager bolden til sig selv, og derefter server bolden tilbage til makker, som gør det samme.
I kan justere afstanden. Jo kortere afstand jo nemmere bliver øvelsen.

Servekrig: 2 hold er placeret på hver side af nettet. Hver spiller har 1 bold + 3 ekstra bolde. Det gælder om at serve over nettet, så ens banehalvdel tømmes for bolde.

Småspil 2 mod 2
Der spilles på en Teen 1+2 bane eller en ½ volleyballbane To elever på hvert hold – elev 1 og elev 2. Bolden startes med en serv fra baglinjen.
Elev 1 modtager bolden med et baggerslag. Elev 2 løber frem til nettet og hæver bolden til 1 med fingerslag. 1 spiller bolden over nettet med fingerslag/smash.

Hvis I har brug for mere udfordring så prøv:
Når bolden har passeret nettet, skal spilleren, der har hævet bolden (spiller 2), lægge sig på gulvet, og eleven, der har sendt bolden over nettet (spiller 1), springer over elev 2.

småspil 2 mod 2

Spile teen 1 eller teen 2
Se regler teen 1 her
Se regler teen 2 her

 

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og
snakke om øvelserne og spillet.

-Hvad er nøgleordene til overhåndserven? (Venstre fod (højrehåndet) forrest, vær i god balance med let spredte ben, fødderne skal pege i den retning der serves, bolden holdes over højre skulder, armen trækkes tilbage som du spænder en bue, armen føres hurtig fremad som en pisk, bolden rammes med en stor spændt hånd, idet bolden rammes stoppes bevægelsen)

- Hvad er vigtigt, når du skal modtage serven? (udgangsstilling- fødderne parallelle, let bøjede knæ, overkroppen lænet lidt fremad, hænderne adskilt, kig på serveren. Bevægelse - vær tidlig på det sted bolden skal spilles, hold øje med serverne)

-Hvordan kan I gøre hinanden gode? (ved at rette på hinanden på en konstruktiv måde "husk at være' i balance, når du server", eller "husk at spring på to ben i smashet", eller sig "jeg har", når du tager bolden)

 

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her