forløb 3

Posted in Uncategorised

Opvarmning
Lad eleverne stå for opvarmningen, hvor de selv finder på øvelser og lege.

Men her en ide:
Rundt om nettet
Organisering: Som vist på tegningen

rundt om nettet

4-8 elever på hver side af nettet. Bolden spilles over med fingerslag. Når bolden er spillet over nettet, løber man rundt om kegler anbragt på midterlinien og om bag rækken på den modsatte side af nettet. Får man ikke bolden over nettet, går man ud af spillet.

Smashtiming
-Eleverne sættes sammen i grupper på 6-8 elever.
En række af elever på position 4. Underviseren eller en elev kaster bolde ind til hæveren. Hæveren hæver bolden ud på position 4, hvorfra der smashes.

smash timing

-Eleverne sættes sammen i grupper på 2 med 2 hold på hver side af nettet og 2 hold i venteværelset. Der spilles på en badmintonbane. 2 elever på hver side af nettet. Eleverne står ved siden af hinanden på banen. Stående smash over nettet og når bolden er smashet over, byttes plads med de 2, der er i venteværelset. På den anden side af nettet gribes bolden. Eleven der ikke griber bolden går i position til at smashe bolden over nettet. Bolden kastes lige i vejret og bolden smashes over nettet. Der byttes plads med de 2 der er i venteværelset.

smashtiming 2

Småspil 1 mod 1
En mod en kan også spilles med 4 elever. Efter hvert spil laves en ny kamp mellem eleverne i venteværelset. Eleverne i venteværelset har en bold, der sættes i gang med en serv. Nye kampe laves ved at lade elev på side 1 gå i venteværelset og eleven i venteværelset ind på banen. Dette gøres ligeledes på side 2.

1 mod 1

 

Småspil 2 mod 2
Der spilles en mod en på en badmintonbane eller en ½ volleyballbane. Der kan spilles med Teen 1 regler, hvor anden bolden må gribes. Der kan spilles med Teen 2 regler uden gribning. Der er to elever uden for banen med en bold. Venteværelset. Der spilles nu mod hinanden. Bolden sættes i gang med en serv.
Efter hver bold byttes der, så eleverne på bane 1 går over på bane 2. Eleverne på bane 2 går ned i venteværelset med en bold. Eleverne i venteværelset går ind på bane 1 med bolden og starter en ny kamp.

venteværelse

Kan også spilles med et hold i venteværelse på den anden side af nettet.

 

Småspil 3 mod 3
Der spilles på en badmintonbane eller en ½ volleyballbane 2 hold med 3 spiller mod hinanden. Som i Kidsvolley dør man, når man har begået en fejl. Det vil sige, at den spiller, der laver fejl, går ud af banen. Der spilles eksempelvis så 3 mod 2 i den næste bold. Spilleren kan befries igen, hvis holdet vinder en bold. Man befries i den rækkefølge, man er død.

Når der kun er en elev på banen, må denne røre den tre gange. Når man har ryddet modstandens bane for spillere, har man vundet.

 3 mod 3

Spil Teen 1 eller Teen 2
Se regler Teen 1 her
Se regler Teen 2 her

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

-Hvordan kan I taktisk forbedre spillet? (snak om, hvor det er godt at spille bolden på modsatte side- i hjørnerne eller kort på midten af banen. Eller smash langt på linjen, m.m.)


-Kan I selv finde på øvelser og småspil, hvor I kan øve de tekniske færdigheder?

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her