Pædagogiske overvejelser

Posted in Skole & forening

Filosofien bag Kidsvolley er udviklet af Dansk Volleyball Forbund. Grundtanken er, at spillet skal have et højt aktivitetsniveau og give mulighed for mange boldberøringer til den enkelte. Samtidig tilgodeses barnets motoriske udviklingstrin.

Ideen bag spillet er, at der skal være aktivitet på banen uanset hvilket færdighedsniveau, man befinder sig på. Gradvist udvikles den taktiske forståelse og de tekniske elementer, som ligger i volleyballspillet. Der er således taget højde for, at der er en volleyballteknisk progression i spillet.
Spillet er delt op i 5 forskellige såkaldte levels. Hvert level udgør et turneringsspil.

Opbygningen er, at der på hvert level stilles stigende krav til det tekniske niveau. På Level 0, som er det første trin, er kernen kaste-/gribefærdigheder, mens øverste niveau, level 4, er tæt på det færdige volleyballspil.

Pædagogiske overvejelser i skolen
Kidsvolley har bragt volleyball i børnehøjde! En stor gruppe elever kan være i aktivitet på en gang, med mange bevægelser i forskellige planer. Spillets opdeling i levels er et godt udgangspunkt for differentieringen i idrætsundervisningen. Det giver mulighed for, at man kan tage højde for elevernes forskellige fysiske og kropslige formåen og udfordre den enkelte elev på det rette niveau, samtidig bevares fællesskabets muligheder.

De enkelte levels følger således ikke nødvendigvis klassetrin, men snarere færdighederne i børnegruppen. Det er vigtigt, at vælge level ud fra børnenes tekniske formåen. Man kunne således godt forestille sig, at ældre elever med meget lidt erfaring med spillet med fordel ville kunne starte på fx level 2 og derefter forholdsvis hurtigt bevæge sig op på et højere niveau. Det vil give masser af bevægelse, og eleverne vil hurtigt komme til at mestre de forskellige færdigheder og opleve succes.

Disse sider er en vejledende opdeling for Kidsvolley i skoleregi:

Indskolingen
Level 0, 1 og 2 bygger på et rotationsprincip, som er målrettet til de 6–10 årige og derfor som udgangspunkt velegnet i indskolingen.

Mellemtrinet
Level 2 og 3 er primær rettet mod mellemtrinet. På Level 3 er alle volleyslagene indøvet, men der er særlige regler for at for at få samspillet på egen side af nettet til at fungere.

Udskolingen
Level 4 ligger meget tæt op ad det almindelige volleyballspil, men stadig tænkt på børnenes præmisser. Bla. er banen forsat i badmintons størrelse, og man er forsat 4 personer pr. hold. Desuden er bolden lettere end en almindelig volleyballbold. Disse levels retter sig således primær til de ældste elever.

Se Kidsvolleyreglerne her >>

 

 

 

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her