Kidsvolleys Teknikker

Posted in Uncategorised

Kidsvolleys teknikker
Målet med den tekniske træning i alle idrætter er, at sætte eleverne i stand til, at opnå de ønskede resultater ved at kunne udføre bestemte bevægelser i forhold til tid og rum.

Volleyball har altid fået skyld for at være et teknisk svært spil. Det er det også, hvis man kigger på det traditionelle volleyballspil. Men med Kidsvolley er situationen en hel anden. Kidsvolleys opbygning i levels, med stigende motoriske og tekniske udfordringer, gør en kolossal forskel. De enkelte levels følger elevernes naturlige motoriske udvikling og betyder, at der kræves et minimum af tekniske færdigheder for at få spillet til at lykkes.

Ved at arbejde med Kidsvolleys spil og teknikker kontinuerligt gennem indskolingen og mellemtrinnet, opnår man et meget alsidigt læringsforløb.
billede volleyballs teknikker
Få teknikker ad gangen
Ved indførelse af nye teknikker er det væsentligt, at de enkelte teknikker får lov at bundfælde sig, før de næste indføres. I skolesammenhæng, kan det være en fordel at der, introduceres en ny teknik pr. klassetrin. På den måde opnår du, at eleverne bevarer overblikket og den positive følelse af at kunne beherske en teknik. Det er dog væsentligt, at du hele tiden holder øje med udviklingen, således at du er parat til at hoppe til næste udviklingstrin, så snart en gruppe elever er klar. Hvis der undervises i Kidsvolley et længere sammenhængende forløb vil udviklingen gå hurtigere, og man vil hurtigere kunne gå videre med nye teknikker.

For at skabe udvikling skal der være udfordringer. Eleverne kan være i tre udviklingszoner: Behagelighedszonen, udviklingszonen eller frustrationszonen.

Behagelighedszonen: Her er der ingen udfordringer for eleverne, de repeterer. De har det behageligt, da der ikke stilles krav til dem. Er eleverne for længe i behagelighedszonen risikerer vi, at de mister interessen for at lære

Udviklingszonen: Eleverne udfordres for at mestre nye teknikker eller delelementer af en teknik. En af idrætslærerens vigtigste opgaver er at finde det niveau, som eleverne er på, og lave øvelser og introducere teknikker, så eleverne kommer til at befinde sig i udviklingszonen.

Frustrationszonen: De udfordringer læreren giver er for svære. Barnet oplever ingen succes og bliver frustreret og mister interessen for læringsprocessen.

Hvornår bør man påbegynde indlæringen af en ny teknik?
I indlæringstrappen er der opstillet en model for, i hvilken rækkefølge du bør præsentere de forskellige teknikker. Modellen skal du læse på den måde, at de nye stadier er supplementer til de forrige stadier. Da ikke alle elever har den samme motoriske udvikling, kan det være nødvendigt, at enkelte elever arbejder længere på et enkelt trin i indlæringstrappen.

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her