Resultater PF - Teen 2 DU14+HU14

Posted in Uncategorised

  Teen 2 DU14   Teen 2 HU14
Amager G Marienlyst/Fortuna A
Ubberud A Farum-Holte I
Farum-Holte DHV C
DHV A Amager E
Tønder C Farum-Holte K
DHV C Marienlyst/Fortuna B
Tønder E Farum-Holte J
DHV B Bramming C

 

 DU14 Teen 2 nr. 1 kopi   DU14 teen 2 nr. 2   DU14 teen 2 nr. 3
Nr. 1 i Teen 2 DU14 - Amager G    Nr. 2 i Teen 2 DU14 - Ubberud A   
Nr. 3 i Teen 2 DU14 - Farum-Holte

 

 PF Teen 2 DU14   PF fighter HU14
Pokalfighter Teen 2 DU14 - Maja, DHV B  
Pokalfighter Teen 2 HU14 - Magnus, Farum-Holte J

 

HU14 Teen 2 vinder   HU14 teen 2 nr. 2    HU14 Teen 2 nr. 3 kopi
Nr. 1 i Teen 2 HU14 - Marienlyst/Fortuna A    Nr. 2 i Teen 2 HU14 - Farum-Holte I    Nr. 3 i Teen 2 HU14 - DHV C

Resultater PF - Teen 1 DU14+HU14

Posted in Uncategorised

  Teen 1 DU14     Teen 1 HU14
Ikast E  1  Ikast F
Farum-Holte  Veflinge B
    Tønder D

 

 DU14 Teen 1 nr. 1 kopi    DU14 Teen 1 nr. 2 kopi
Nr. 1 i Teen 1 DU14 - Ikast E  
Nr. 2 i Teen 1 DU14 - Farum-Holte

 

PF Teen 1 DU14   PF Teen 1 HU14
Pokalfighter Teen 1 DU14 - Ida, Ikast E   
Pokalfighter Teen 1 HU14 - Oskar, Veflinge B 

 

HU14 Teen 1 nr. 1    HU14 teen 1 nr. 2    HU14 Teen 1 nr. 3
 Nr. 1 i Teen 1 HU14 - Ikast F    Nr. 2 i Teen 1 HU14 - Veflinge B   Nr. 3 i Teen 1 HU14 - Tønder D 

Kidsvolleys Teknikker

Posted in Uncategorised

Kidsvolleys teknikker
Målet med den tekniske træning i alle idrætter er, at sætte eleverne i stand til, at opnå de ønskede resultater ved at kunne udføre bestemte bevægelser i forhold til tid og rum.

Volleyball har altid fået skyld for at være et teknisk svært spil. Det er det også, hvis man kigger på det traditionelle volleyballspil. Men med Kidsvolley er situationen en hel anden. Kidsvolleys opbygning i levels, med stigende motoriske og tekniske udfordringer, gør en kolossal forskel. De enkelte levels følger elevernes naturlige motoriske udvikling og betyder, at der kræves et minimum af tekniske færdigheder for at få spillet til at lykkes.

Ved at arbejde med Kidsvolleys spil og teknikker kontinuerligt gennem indskolingen og mellemtrinnet, opnår man et meget alsidigt læringsforløb.
billede volleyballs teknikker
Få teknikker ad gangen
Ved indførelse af nye teknikker er det væsentligt, at de enkelte teknikker får lov at bundfælde sig, før de næste indføres. I skolesammenhæng, kan det være en fordel at der, introduceres en ny teknik pr. klassetrin. På den måde opnår du, at eleverne bevarer overblikket og den positive følelse af at kunne beherske en teknik. Det er dog væsentligt, at du hele tiden holder øje med udviklingen, således at du er parat til at hoppe til næste udviklingstrin, så snart en gruppe elever er klar. Hvis der undervises i Kidsvolley et længere sammenhængende forløb vil udviklingen gå hurtigere, og man vil hurtigere kunne gå videre med nye teknikker.

For at skabe udvikling skal der være udfordringer. Eleverne kan være i tre udviklingszoner: Behagelighedszonen, udviklingszonen eller frustrationszonen.

Behagelighedszonen: Her er der ingen udfordringer for eleverne, de repeterer. De har det behageligt, da der ikke stilles krav til dem. Er eleverne for længe i behagelighedszonen risikerer vi, at de mister interessen for at lære

Udviklingszonen: Eleverne udfordres for at mestre nye teknikker eller delelementer af en teknik. En af idrætslærerens vigtigste opgaver er at finde det niveau, som eleverne er på, og lave øvelser og introducere teknikker, så eleverne kommer til at befinde sig i udviklingszonen.

Frustrationszonen: De udfordringer læreren giver er for svære. Barnet oplever ingen succes og bliver frustreret og mister interessen for læringsprocessen.

Hvornår bør man påbegynde indlæringen af en ny teknik?
I indlæringstrappen er der opstillet en model for, i hvilken rækkefølge du bør præsentere de forskellige teknikker. Modellen skal du læse på den måde, at de nye stadier er supplementer til de forrige stadier. Da ikke alle elever har den samme motoriske udvikling, kan det være nødvendigt, at enkelte elever arbejder længere på et enkelt trin i indlæringstrappen.

forløb 4

Posted in Uncategorised

Opvarmning
Lad eleverne stå for opvarmningen, hvor de selv finder på øvelser og lege.

Men her en ide:
På begge baglinjer står 8 elever. Alle holder bolden i luften med baggerslag eller fingerslag, mens de bevæger sig mod nettet, hvor de spiller bolden over nettet til den anden side. Derefter løber man ned på baglinjen og henter en ny bold. På kommando står man stille. Det hold som har flest bolde liggende på deres side, har tabt. Øvelsen kan varieres ved:
-Bold skal spilles baglæns over nettet
-Kast bolden med 1 arm
-Bolden over nettet ved hovedstød

Fingerslag og baggerslag
Elev 1 spiller fingerslag/baggerslag til elev 2. Elev 1. løber derefter hen på elev 2's plads. Elev 2 spiller fingerslag/baggerslag til 3, og løber hen på elev 3's plads osv.

fingerslag baggerslag

Fingerslag og baggerslag
Elev 1 spiller fingerslag til elev 3. Elev 3 modtager med fingerslag/baggerslag til elev 2. Elev 2 hæver til elev 3, der spiller bolden over nettet til elev 1 med fingerslag. Elev 3 løber under nettet og modtager bolden fra 1. Elev 2 løber ned på elev 3's gamle plads og gør sig klar til at modtage bolden osv.

finger bagger

 

Fingerslag- hævning
Elev 1 spiller fingerslag eller kaster bolden til elev 2. Elev 2 spiller bolden med en hævning bagud til elev 3. Elev 3 spiller bolden med fingerslag tilbage til elev 1, der griber bolden, og øvelsen starter forfra.

fingerslag

Fingerslag/hævning 
1 spiller fingerslag til 2, der spiller fingerslag/hæver til 3. 3 spiller fingerslag til 1 osv.
Variation: Elev 1 ændrer vinkel så der skal spiles fingerslag/ hæves på andre typer bolde.
Variation: Elev 3 flytter plads hele tiden, så den der spiller fingerslag/hæver skal se op, før han spiller.

 hævning

Cirkel Volley. Grupper på 5
2 elever på hver banehalvdel og en elev ved netstolpen.
Man kan kun få point på banehalvdel A. Hver elev tæller sine egne point. Man får point ved hver vunden bold. Underviseren eller eleven ved nettet kaster bolden til en elev på side A . Bolden spilles færdig.
Hvis holdet på banehalvdel A vinder, får hver elev på holdet 1 point, og der roteres ikke.
Hvis holdet på banehalvdel B vinder, får ingen point, og der roteres så eleven ved nettet går ind på bane A, elev på bane A går på bane B. Elev på bane B går ud. Følg pilene på tegningen.

cirkelvolley

Spil Teen 1 eller Teen 2
Se regler Teen 1 her
Se regler Teen 2 her

Lav en lille turnering med 3 eller 4 elever på hvert hold. Spilles som en kongebane, hvor vinderne af kampene går til højre og taberne går til venstre.
Hvis 2 hold ender på samme bane, går det ene hold ovre på modsatte side.

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

-Hvad er nøgleordene til fingerslaget? (skål rundt om bolden, trekant, tommelfingre og pegefingre danner en trekant, bolden spilles foran panden og over hovedet, peg efter bolden når den er spillet, god balance, arme og ben strækkes samtidig)

-Hvordan stiller I op på banerne (Stå i ruderform, hvor bagerst mand har baglinjen, midtermanden ved nettet skal helst have 2. bolden, så den kan hæves til begge sider)

-Hvordan skal en god opvarmning være? (den skal være sjov, være rettet med det du skal i gang med, skal gøre kroppens muskler varme m.m.)

forløb 3

Posted in Uncategorised

Opvarmning
Lad eleverne stå for opvarmningen, hvor de selv finder på øvelser og lege.

Men her en ide:
Rundt om nettet
Organisering: Som vist på tegningen

rundt om nettet

4-8 elever på hver side af nettet. Bolden spilles over med fingerslag. Når bolden er spillet over nettet, løber man rundt om kegler anbragt på midterlinien og om bag rækken på den modsatte side af nettet. Får man ikke bolden over nettet, går man ud af spillet.

Smashtiming
-Eleverne sættes sammen i grupper på 6-8 elever.
En række af elever på position 4. Underviseren eller en elev kaster bolde ind til hæveren. Hæveren hæver bolden ud på position 4, hvorfra der smashes.

smash timing

-Eleverne sættes sammen i grupper på 2 med 2 hold på hver side af nettet og 2 hold i venteværelset. Der spilles på en badmintonbane. 2 elever på hver side af nettet. Eleverne står ved siden af hinanden på banen. Stående smash over nettet og når bolden er smashet over, byttes plads med de 2, der er i venteværelset. På den anden side af nettet gribes bolden. Eleven der ikke griber bolden går i position til at smashe bolden over nettet. Bolden kastes lige i vejret og bolden smashes over nettet. Der byttes plads med de 2 der er i venteværelset.

smashtiming 2

Småspil 1 mod 1
En mod en kan også spilles med 4 elever. Efter hvert spil laves en ny kamp mellem eleverne i venteværelset. Eleverne i venteværelset har en bold, der sættes i gang med en serv. Nye kampe laves ved at lade elev på side 1 gå i venteværelset og eleven i venteværelset ind på banen. Dette gøres ligeledes på side 2.

1 mod 1

 

Småspil 2 mod 2
Der spilles en mod en på en badmintonbane eller en ½ volleyballbane. Der kan spilles med Teen 1 regler, hvor anden bolden må gribes. Der kan spilles med Teen 2 regler uden gribning. Der er to elever uden for banen med en bold. Venteværelset. Der spilles nu mod hinanden. Bolden sættes i gang med en serv.
Efter hver bold byttes der, så eleverne på bane 1 går over på bane 2. Eleverne på bane 2 går ned i venteværelset med en bold. Eleverne i venteværelset går ind på bane 1 med bolden og starter en ny kamp.

venteværelse

Kan også spilles med et hold i venteværelse på den anden side af nettet.

 

Småspil 3 mod 3
Der spilles på en badmintonbane eller en ½ volleyballbane 2 hold med 3 spiller mod hinanden. Som i Kidsvolley dør man, når man har begået en fejl. Det vil sige, at den spiller, der laver fejl, går ud af banen. Der spilles eksempelvis så 3 mod 2 i den næste bold. Spilleren kan befries igen, hvis holdet vinder en bold. Man befries i den rækkefølge, man er død.

Når der kun er en elev på banen, må denne røre den tre gange. Når man har ryddet modstandens bane for spillere, har man vundet.

 3 mod 3

Spil Teen 1 eller Teen 2
Se regler Teen 1 her
Se regler Teen 2 her

Evaluering, hvad har du lært?
Her et par spørgsmål I kan snakke om efter undervisningen, hvor I bl.a. kan italesætte ordbegreber og snakke om øvelserne og spillet.

-Hvordan kan I taktisk forbedre spillet? (snak om, hvor det er godt at spille bolden på modsatte side- i hjørnerne eller kort på midten af banen. Eller smash langt på linjen, m.m.)


-Kan I selv finde på øvelser og småspil, hvor I kan øve de tekniske færdigheder?

Kontakt

Volleyball Danmark
Idrættens Hus
DK-2605 Brøndby
Tlf.: +45 4326 2626
Fax: +45 4363 2410
dvbf@volleyball.dk 

Bredde- og Udviklingschef
Peter Morell
Mob.: +45 2372 2764
pmr@volleyball.dk

Udviklingskonsulenter
Christina Attrup Juhl
Mob.: +45 5192 3254
chr@volleyball.dk

Mads Rosager
Mob.: +45 4260 4218
mbr@volleyball.dk 

Niels Kliim
Mob.: +45 2620 0900
volleyball@lk5.dk

Randi Fechtenburg
Mob.: +45 2929 5871
rfe@volleyball.dk

Sara Lilja Jensen
Tlf.: +45 4326 2718
Mob.: +45 6160 1282
sje@volleyball.dk 

Andre volleysider

volleyball   
VOLLEYBALL DANMARK 
beachvolley 
 
Beachvolley
bedstevolley   
Bedstevolley 

uvolley2

 
UVOLLEY
skolevolley   
Skolevolley 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, der giver dig mulighed for at holde dig orienteret om, hvad der rører sig i dansk volley. Indholdet spænder bredt, og du har til enhver tid mulighed for, at afmelde dig nyhedsbrevet igen.

  
 
Dette login er udelukkende til administrering af siderne. For stævnetilmelding klik her